عایق رطوبتی پلیمری

عایق رطوبت پلیمری

مقاوم سازی ساختمان از جنبه های مختلفی مورد توجه مهندسان قرار می گیرد. یکی از این موارد مهم، مقاوم سازی ساختمان در برابر حرارت و رطوبت موجود در محیط پیرامون است. حرارت و رطوبت نقش زیادی در فرسوده سازی و کاهش مقاومت ساختمان دارند. به همین منظور مهندسان اقدام به عایق سازی یا آب بندی کردن ساختمان می کنند تا از نفوذ این دو عامل به داخل سازه جلوگیری نمایند. این کار با استفاده از لایه های پوششی مختلف مانند انواع عایق رطوبتی پلیمری ، عایق رطوبتی سیلگام ، عایق سفید بام و غیره انجام می شود.

برای عایق ‌بندی خانه ‌ها ابتدا باید به آب هوای منطقه سکونت خود توجه نمایید. برای مثال در کشورهای اروپایی که در طول سال دارای آب و هوای سرد هستند تنها به عایق رطوبتی نیاز است. اما برای کشور ما که در اکثر استان ها شرایط آب هوایی متغیر می باشد، ساختمان ها باید در تابستان دارای عایق هوای گرم و در زمستان دارای عایق سرما و رطوبت باشند.

عدم توجه به آب بندی اصولی بخش های مختلف منزل مثل حمام، دستشویی، استخر و پشت بام موجب خساراتی مانند آب دادن سقف و یا حتی تخریب بخشی از سقف یا دیوار خواهد شد. رطوبت حتی منجر به زنگ زدن فلزات موجود در سازه، یخ زدگی، ترکیدگی لوله و تاسیسات و همینطور رشد قارچ و کپک می شود. بنابراین حتما نسبت به عایق بندی سازه اقدامات لازم را انجام دهید. در ادامه در خصوص ویژگی های عایق رطوبتی پلیمری به عنوان نسل جدید عایق های رطوبتی بیشتر توضیح خواهیم داد. همچنان با شرکت نانو توس ارائه دهنده انواع عایق ها و رنگ های نمای ساختمان همراه باشید.

عایق رطوبتی پلیمری چیست؟

به طور کلی عایق های رطوبتی پلیمری یک نوع عایق آماده با ویژگی های ضد نم و ضد رطوبت است که به منظور آب ‌بندی پشت‌بام در ساختمان‌ ها، استخرها و یا زیر سنگ، کاشی و موزاییک در حمام ها و سرویس های بهداشتی استفاده می شود. عایق رطوبتی پلیمری که از فراورده‌ های پلیمری ساخته می‌شود به صورت کامل از رخنه و نفوذ آب به داخل سازه جلوگیری می کند.

این عایق در اصل یک پوشش پلیمری قوی برای جلوگیری از ورود و خروج رطوبت ناشی از برف و باران و آب های دیگر به تمامی سطوح ساختمان اعم از استخر، پشت بام، روف گاردن، حمام، سرویس بهداشتی و دیگر سطوح فلزی و سیمانی است. از این عایق ها حتی برای آب بندی مخازن آب، تونل ‌ها، سردخانه ‌ها، سدها، پل‌های هوایی، باند فرودگاه و پارکینگ ‌های طبقاتی نیز استفاده می شود.

دلیل استفاده از عایق رطوبتی برای آب بندی ساختمان ها

انواع مصالح ساختمانی مانند سیمان و بتن، سنگ، سمنت بورد، کاشی، موزاییک و… معمولا بیشتر از مواد غیر طبیعی دیگر آب و رطوبت را به خود جذب می کنند. به همین خاطر پس از مدتی قرارگیری در معرض آب یا بارش برف و باران دچار آسیب هایی مثل شوره زدگی، پوسیدگی، زنگ‌زدگی، ترک، طبله ‌شدگی و تخریب می ‌شوند. نشت رطوبت به داخل ساختمان نهایتاً منجر به بروز خسارات فراوان مالی و حتی جانی مانند سقوط سنگ های نما بر سرعابرین می‌ شود. اما استفاده از یک عایق رطوبتی مقاوم مانند انواع عایق رطوبتی پلیمری می تواند از بروز تمامی این خسارت ها جلوگیری نماید.

یکی از ویژگی های مهم عایق های پلیمری پیوسته بودن باندهای بین مولکولی این عایق هاست که فاقد فضای آزاد می باشد