نکات قابل توجه در زمان خرید عایق

یکی از مراحل مهم در زمان ساخت یک ساختمان خرید موارد و مصالح است که باید به آن توجه زیادی داشته باشید. در این مقاله از نانوتوس یعنی راهنمای خرید عایق همراه ما باشید تا شما را برای خرید یکی از مصالح مهم یعنی عایق راهنمایی کنیم. شما همچنین می توانید برای خرید یا کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

 

معرفی انواع عایق ساختمانی

امروزه با روند رو به رشد ضد مصرف گرایی، افراد تمایل بیشتری برای محافظت از دارایی‌هایشان دارند. مالک‌ ساختمان‌ها اغلب به دنبال روش‌هایی با ماندگاری بالا برای محافظت از ساختمانشان هستند که از نظر اقتصادی و زیست محیطی بهینه باشد.

حفاظت از ساختمان‌ها در برابر عناصر طبیعی همواره یک اولویت مهم است. در صدر این عناصر طبیعی آب قرار دارد. ورود آب به ساختمان می‌تواند باعث لایه لایه شدن گچ دیوارها، آسیب دیدن کف، برق گرفتگی یا آتش سوزی و همچنین رشد کپک یا قارچ شود. این موارد همگی پرهزینه و بسیار مخرب هستند. از این رو، عایق‌بندی رطوبتی سطوح مختلف ساختمانی امری ضروری است.

عایق رطوبتی از سطوح ساختمانی و پایه‌های سازه در برابر نفوذ آب یا رطوبت محافظت می‌کند. از طرفی، مقررات ساختمانی نیز پیمانکاران را ملزم به اجرای عایق رطوبتی برای ایمنی و حفاظت از جان و مال انسانها می‌کند. دیوارها، زیرزمین، حمام، آشپزخانه، بالکن، عرشه، پشت بام، استخر و مخازن آب به طور کلی مناطقی هستند که نیاز به عایق‌بندی‌ رطوبتی دارند.

به منظور عایق‌بندی رطوبتی ساختمان پنج روش وجود دارد که در ادامه مقاله راهنمای خرید عایق به بررسی آنها می‌پردازیم:

  1. عایق رطوبتی سیمانی

محصولات عایق رطوبتی سیمانی ساده‌ترین مواد عایق رطوبتی هستند. این عایق‌ها از مصالح فروشی‌ها به راحتی قابل تهیه‌اند و ترکیب و اعمال آنها آسان است. مواد عایق رطوبتی سیمانی، پوشش‌های بدون درز و قابل تنفسی هستند که برای محافظت در فشارهای مثبت و منفی روی سطوح بتنی و مصالح بنایی اعمال می‌شوند. یکی از محبوب ترین عایق‌های رطوبتی سیمانی که در راهنمای خرید عایق به آن ها اشاره می کنیم، عایق رطوبتی دو جزئی چسب و پودر است. این عایق یک پوشش سیمانی دو جزئی است که شامل پودر و جزء مایع است. از این نوع عایق معمولاً برای عایق‌بندی رطوبتی بتن در کاربردهای داخلی یا خارجی مانند مخازن آب، استخرها و مناطق مرطوب آشپزخانه، و لایه زیرین کاشی‌های حمام و سرویس بهداشتی‌ استفاده می‌شود.

  1. عایق رطوبتی پلیمری

در این روش، عایق رطوبتی پلیمری با استفاده از یک لایه نازک پرایمر و یک یا دو لایه غشای مایع اعمال می‌شود. اجرای غشاء به وسیله ماله، غلتک یا تی انجام می‌شود. البته باید در راهنمای خرید عایق به این نکته اشاره کنیم که غشای عایق رطوبتی مایع در مقایسه با عایق رطوبتی سیمانی انعطاف‌پذیرتر است و برای مناطقی که محدوده تغییرات دمایی وسیعی دارند مناسب است. عایق رطوبتی مایع (غشایی) که از مواد پلیمری ساخته شده باشد، دوام بالاتری دارد.

عایق رطوبتی پلیمری شرکت نانو پودر توس که به صورت دو جزء پودر و مایع و با نام تجاری “سیلگام” در بازار موجود می‌باشد، محصولی متمایز و بسیار با کیفیت است که برای عایق‌کاری رطوبتی سرویس‌های بهداشتی، حمام، استخرها، پشت بام، نماهای کناری ساختمانها (در معرض کج‌ باران‌ها) و غیره کاربرد دارد.

  1. عایق رطوبتی قیری

عایق رطوبتی قیری با نام پوشش آسفالت نیز شناخته می‌شود. این عایق به دلیل ویژگی‌هایش بیشتر برای سطوح و ستون‌های بتنی کاربرد دارد. عایق قیری برای استفاده در مناطقی که در معرض نور خورشید است مناسب نیست زیرا نور خورشید باعث شکنندگی آن می‌شود.

عایق رطوبتی پلیمری

 

  1. عایق رطوبتی غشایی قیری

عایق رطوبتی غشای قیری گزینه مناسبی برای عایق‌بندی سقف‌های مسطح یا سقف‌های با شیب کم است. این عایق اغلب در ساختمان‌های جدیدتر کاربرد دارد و اگر به درستی اعمال شود، دوام بسیار بالایی دارد. عایق رطوبتی غشایی قیری به صورت پارچه مش‌بندی شده آغشته به قیر است که خود چسبنده است. این پارچه در ضخامت‌های 2 الی 4 میلیمتری عرضه می‌شود و می‌تواند تا 1.5 برابر افزایش طول داشته باشند. این ویژگی این نوع عایق بسیار مهم است زیرا قیر با تغییرات دمایی دچار ترک‌خوردگی می‌شود که شبکه مش‌بندی از ترک خوردن قیر جلوگیری می‌کند. سقف ساختمان‌ها در برخی مناطق که روزهای گرم و شب‌های سرد دارد دچار انبساط و انقباض قابل توجهی می‌شود و استفاده از این نوع عایق در این مناطق بسیار توصیه می‌شود.

  1. عایق رطوبتی مایع پلی یورتان

در راهنمای خرید عایق به این موضوع توجه کنید که روش عایق‌بندی رطوبتی غشای مایع پلی یورتان معمولاً برای سقف‌های مسطح و در معرض هوازدگی استفاده می‌شود. این نوع عایق رطوبتی نسبت به رطوبت موجود در سطح بستر بسیار حساس است. بنابراین، قبل از اجرا، بسیار مهم است که در سنجش میزان رطوبت دال بتنی دقت بیشتری داشته باشید، در غیر این صورت ممکن است بعد از مدتی عایق‌ رطوبتی لایه لایه شود یا از سطح جدا شود.

 

موارد قابل توجه در زمان خرید عایق

هنگامی که صحبت از اجرای عایق‌بندی رطوبتی ساختمان می‌شود، بسیار مهم است که از انتخاب مواد عایق مناسب اطمینان حاصل نمایید. در ادامه به چند فاکتور مهم که در راهنمای خرید عایق و هنگام انتخاب نوع عایق‌بندی رطوبتی ساختمان می‌بایست در نظر بگیرید اشاره شده است:

  • هزینه عایق رطوبتی

عایق‌های رطوبتی بسته به کیفیت و نوع محصول، قیمت‌های متفاوتی دارند. پیشنهاد می‌شود قبل از انتخاب محصول، پیامدهای هزینه‌ای آنها بررسی شود.

  • فرآیند نصب عایق رطوبتی

همواره سعی کنید گزینه‌ای را انتخاب کنید که کارآمد و نصب آن آسان باشد. در نظر بگیرید که آیا عایق نیاز به نصب حرفه‌ای دارد یا توسط افراد غیر حرفه‌ای نیز قابل اجرا است.

  • تعمیر و نگهداری عایق رطوبتی

میزان دوام و نیازهای نگهداری انواع عایق رطوبتی متفاوت است. قبل از تصمیم‌گیری نهایی، هزینه‌های چرخه حیات مرتبط با محصولات مختلف را تحلیل نمایید.

  • شرایط آب و هوایی

شرایط آب و هوایی منطقه‌ای که عایق در آن استفاده می‌شود نیز هنگام انتخاب عایق رطوبتی مهم است زیرا ممکن است به طور مثال یک عایق در برابر آب و هوای مرطوب‌تر مقاومت کمتری نسبت به سایر عایق‌ها داشته باشند.

  • کیفیت محصول عایق رطوبتی

انواع عایق‌های رطوبتی موجود در بازار کیفیت یکسانی ندارند، بنابراین قبل از خرید، از کیفیت بالای محصول که پوشش محافظتی مورد نیاز شما را فراهم کند اطمینان حاصل فرمایید.

  • گارانتی محصول

همواره از عایق رطوبتی دارای ضمانت استفاده کنید تا در صورت بروز مشکلات احتمالی بعدی متضرر نشوید.

با در نظر گرفتن این فاکتورها و با کمک راهنمای خرید عایق می‌توانید از انتخاب صحیح عایق رطوبتی برای ساختمان خود اطمینان حاصل کنید.

 

عایق رطوبتی سیلگام - نانوتوس

نکات مهم در زمان نصب عایق

قبل از اجرای عایق‌بندی رطوبتی ساختمان، رعایت دو نکته ذیل بسیار مهم است:

  • بازرسی سطوح

به منظور اجرای عایق رطوبتی ابتدا می‌بایست کل ساختمان را در صورت وجود هر گونه نشتی، آسیب دیدگی، ترک یا سایر عیوب بررسی نمود. این موارد نیاز به اقدامات فوری دارند و نباید نادیده گرفته شوند.

  • بررسی تاسیسات و سیم کشی‌ها

قبل از اجرای عایق رطوبتی، هرگونه سیم کشی شل یا معیوب را بررسی کنید. از آنجایی که وجود سیم‌های معیوب همراه با نشت آب در ساختمان بسیار خطرناک است، تعمیر آنها باید در اولویت قرار گیرد.

 

بهترین نوع عایق برای ساختمان

به طور کلی هنگام اجرای عایق‌بندی ساختمان، بهتر است ابتدا مناطقی که مستعد آسیب‌دیدگی از رطوبت هستند شناسایی شوند و سپس گزینه‌های مناسب عایق رطوبتی را بررسی و بهترین عایق را انتخاب نمایید. عایق‌های ‌رطوبتی در انواع مختلفی وجود دارند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. بنابراین قبل از انتخاب یک محصول خاص حتماً تحقیق کنید.

 

سخن آخر

عایق‌بندی رطوبتی ساختمان بهترین راه برای محافظت از نفوذ رطوبت به دیوارها و سایر سطوح است. همچنین استفاده از غشاهای عایق که در بالا معرفی شدند، از نشت رطوبت و در نهایت آسیب دیدن استحکام سازه جلوگیری می‌کند. شما می توانید بهترین عایق را از گروه نانوپودرتوس خریداری کنید.