مزایا کف‌ پوش پلی یورتان و کاربرد های آن

پلی یورتان که به عنوان رنگ PU نیز شناخته می‌شود، یک رزین مصنوعی مقاوم است که به دلیل عملکرد بسیار خوبی که دارد در رنگ‌ها و پوشش‌ها استفاده می‌شود. همچنین، در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم است و در معرض نور مستقیم خورشید دچار تغییر رنگ یا محوشدگی نمی‌شود.

پلی یورتان رنگ‌ های متنوعی دارد و برای انواع سطوح با جنس‌های مختلف از جمله سنگ، چوب و بتن مناسب می‌باشد. پوشش‌های پلی‌یورتان اغلب به دلیل تطبیق پذیری آنها انتخاب می‌شوند، زیرا می‌توان آن ها را هم در فضای داخل ساختمان و هم در فضای باز استفاده کرد. از این ماده برای پوشش کف پارکینگ، کارخانه، انبار و کارگاه استفاده می‌گردد.

پلی یورتان‌ها سطوح مختلفی از محافظت از کف ساختمان در برابر مواد شیمیایی، رطوبت و باکتری‌ها را فراهم کنند. هنگام انتخاب بین گزینه‌های مناسب کفپوش برای مکان‌های تجاری یا صنعتی، پلی یورتان یک گزینه عالی است.

شرکت مطالعاتی تولیدی نانو پودر توس در این مقاله به بررسی مزایای کف‌ پوش پلی یورتان ، انواع مدل های آن و کاربردهای این کف پوش در صنعت خواهد پرداخت.

مزایای کف‌ پوش پلی یورتان

کفپوش‌های پلی یورتان مزایای زیادی مانند عملکرد بهینه، ایمنی و زیبایی شناسی دارند. در ادامه به بررسی جزئیات بیشتری از مزایای کف‌پوش‌ پلی یورتان پرداخته شده‌است.

1- مقاومت در برابر تغییرات دما

کف‌پوش پلی یورتان به دلیل انعطاف پذیری، تحت نوسانات شدید دما دچار کمانش نمی‌شود. کفپوش پلی یورتان با تغییرات دما منبسط و منقبض می‌شود، بنابراین احتمال ایجاد ترک در آن کمتر است. همچنین حدوداً دو برابر کف‌پوش اپوکسی تحمل گرما دارد (تا 120 درجه سانتیگراد).

2- مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش

کفپوش‌ های مورد استفاده در‌ فضاهای باز با قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش موجود در نور خورشید دچار محو شدگی یا تغییر رنگ می‌شوند.

با استفاده از کف‌پوش پلی یورتان، کف ساختمان از آسیب‌های ناشی از تابش نور خورشید در امان خواهد بود. اغلب اوقات، قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید منجر به زرد شدن کف می‌شود. یک پوشش محافظ پلی یورتان می‌تواند از این تغییر رنگ نامطلوب جلوگیری کند.

3- مقاومت در برابر مواد شیمیایی و لکه

از آنجایی که پلی یورتان‌ها از مقاوم ترین مواد شیمیایی هستند، احتمال اینکه لکه دار یا خورده شوند کم است و رنگ واقعی خود را برای مدت طولانی‌تری حفظ می‌کنند.

کف‌ پوش‌ های پلی‌ یورتان در برابر خوردگی، قلیایی‌ های معدنی، قلیایی‌های آلی و حلال‌ها مقاومت بسیار بالایی دارند و برای استفاده در صنایع شیمیایی مناسب هستند.

آن ها به ویژه در برابر مواد شیمیایی طبیعی مانند اسید لاکتیک مقاومت می‌کنند، که آنها را به گزینه‌ای محبوب برای کارخانه‌های لبنی تبدیل می‌کند. پوشش پلی یورتان از کف در برابر فرسایش و لکه‌دار شدن در هنگام نشت اجتناب ناپذیر مایعات محافظت می‌کند. لازم به ذکر است که کف‌پوش‌های پلی یورتان تنها پوشش‌ هایی هستند که می‌توانند در برابر نفوذ سیال های هیدرولیک هواپیما مقاومت کنند.

4- ایجاد پوشش صاف و بدون درز

کف‌ پوش پلی یورتان به دلیل اینکه مایع است و روی سطح ریخته می‌شود، صاف و بدون درز است. بافت صاف، کف‌پوش‌های پلی یورتان را از نظر زیبایی شناسی جذاب و تمیز کردن و مراقبت از آن را بسیار آسان می‌کند.

شایان ذکر است که از آنجایی که پلی یورتان به عنوان یک لایه پوشش سطحی عمل می‌کند، اعمال آن بر روی ترک‌ها و ناصافی‌های کوچک کمی دشوار است. (وقتی صحبت از پوشاندن لکه‌ها و عیوب کف‌ می‌شود، اپوکسی انتخاب بهتری است).

5- دوام بالا

بادوام بودن کفپوش پلی یورتان انکار ناپذیر است. ترکیبات شیمیایی تشکیل دهنده پوشش پلی یورتان آن را در برابر ضربه و سایش بسیار مقاوم می‌کند. این پوشش حتی از پرترددترین طبقات نیز به خوبی محافظت می‌کند.

6- پرداخت‌ نهایی متنوع

گزینه‌ های مختلف جذابی از پراخت‌های نهایی سطح کف‌ رپوش پلی یورتان برای فضاهای کاری وجود دارد. بسته به میزان براقیت سطح موردنظر، این پوشش‌ ها در انواع مات، نیمه براق و براق موجود هستند.

این پوشش‌ها نه تنها باعث بهبود ظاهر کف می‌شوند، بلکه افزودنی‌های موجود در آنها می‌تواند ایمنی و مقاومت در برابر سایش پوشش پلی‌یورتان را افزایش دهند.

انواع  پلی یورتان ها و کاربردهای آن

انواع مختلف کف‌ پوش پلی یورتان محصولاتی قدرتمندی هستند و برای مصارف خاص طراحی شده اند. هر نوع پلی یورتان که انتخاب گردد کفپوشی ماندگار و جذاب ایجاد خواهد کرد.

  • پلی استر – وینیل استر

پلی استر و وینیل استر در دنیای رنگ به نوع خاصی از پلی یورتان اطلاق می‌شود که در برابر اسید و مواد شیمیایی مقاوم است. این خاصیت باعث می‌شود که استفاده از این نوع کف‌ پوش برای مکان‌ هایی که احتمال نشت مواد شیمیایی مانند گاز، روغن، نمک، گریس و بیشتر اسیدها می‌باشد، بهترین انتخاب باشد.

  • اکریلیک

یکی دیگر از انواع پلی یورتان، اکریلیک است. در حالی که بیشتر پلی یورتان‌ها بر پایه روغن هستند، اکریلیک بر پایه آب است.

کفپوش اکریلیک دارای رنگ زیبا و براق است. همچنین در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم است که آن را برای استفاده در فضای باز بادوام می‌کند. علاوه بر این، چون این محصول بر پایه حلال نیست، با گذشت زمان زرد یا محو نمی‌شود.

اکریلیک به عنوان یک فرمولاسیون با VOC کم، در هنگام خشک شدن نسبت به پلی یورتان معمولی بوی کمتری در هوا آزاد می‌کند و آن را به گزینه ای سازگار با محیط زیست و سالم تبدیل می‌کند.

  • پلی‌یورتان‌های مقاوم در برابر رطوبت

پلی یورتان‌ های مقاوم در برابر رطوبت، پوششی با کارایی بالا ارائه می‌کنند که حتی در صورت وجود رطوبت نیز  به سرعت خشک می‌شود و انعطاف پذیر  باقی می‌ماند.

همچنین می‌تواند دمای بالاتری را نسبت به اپوکسی تحمل کند. با این حال، باید توجه داشت که کفپوش مرطوب شده با گذشت زمان تمایل به تغییر رنگ دارد و ممکن است بوی نامطبوع آزاد کند. همچنین، این کف‌پوش می‌بایست توسط افراد متخصص و با رعایت نکات ایمنی اعمال شود.

  • آلیفاتیک

پلی یورتان‌های آلیفاتیک به طور گسترده در محیط داخلی یا خارجی استفاده می‌شوند. آن ها سخت ترین و مقاوم‌ترین پلی یورتان‌ها در برابر خراش بوده و همچنین در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم هستند و رنگ خود را برای مدت طولانی حفظ می‌کنند. این نوع پوشش می‌تواند یک پوشش تزئینی خوب روی بتن باشد.

پلی یورتان به طور کلی در برابر خراشیدگی، مواد شیمیایی، اشعه ماوراء بنفش و سایش و پارگی از اپوکسی مقاومت بیشتری دارد. با این حال، اپوکسی و پلی یورتان را می‌ توان با هم برای ایجاد یک سیستم کفپوش بسیار مقاوم استفاده کرد.

توجه اینکه اپوکسی می تواند به عنوان یک لایه زیرین یا پوشش بالایی عمل ‌کند. اما پلی اورتان یک پوشش رویی است.

برخی از کاربردهای کف‌ پوش‌های پلی یورتان

از آنجایی که پوشش‌ های پلی یورتان بسیار انعطاف‌ پذیر و مقاوم در برابر خراش هستند، برای انبارها و مجتمع‌های صنعتی که ماشین‌آلات بزرگ در آن تردد می‌کنند، گزینه‌های عالی هستند.

علاوه بر این، پوشش‌های پلی یورتان انتخاب‌های خوبی برای آزمایشگاه‌ها هستند. در نهایت، از آنجایی که کف‌پوش‌های پلی یورتان بسیار بادوام و براق هستند، برای کف نمایشگاه‌ها و حتی آشیانه‌های هواپیما بسیار مناسب می‌باشند.

استفاده از پلی یورتان برای پوشش کف ساده است و زمان خشک شدن پلی یورتان به نوع آن بستگی دارد. پوشش‌های بر پایه حلال نسبت به پوشش‌های مبتنی بر آب به زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارند، اما به دلیل پوشش‌دهی بهتر به تعداد لایه های کمتری نیاز دارند.