معرفی انواع دیوارهای LSF و بررسی ویژگی های آن

قاب‌ها و اجزای LSF در ساخت دیوارهای باربر خارجی، دیوار¬های جداکننده و باربر داخلی استفاده می شوند.

سیستم های دیوار باربر LSF(خارجی)

امروزه در ساخت‌وساز های قاب بندی چند طبقه، استفاده از سیستم‌ های دیوار باربر LSF خارجی به عنوان بستری برای پوشش های خشک رایج است. استفاده از سیستم‌های دیوار LSF خارجی ممکن است برای هر نوع ساختار قاب‌بندی شده در فولاد یا بتن استفاده شود. وزن سبک، سرعت و سهولت نصب از مزایای ساختمانی مهم این سیستم هستند.

سیستم دیوار LSF خارجی در سه دسته کلی تقسیم بندی می¬شود:

  • دیوار های میان قاب LSF
  • دیوار برون قاب پرده ای LSF
  • سیستم‌های دیوار اسپندرال LSF
  • دیوار میان قاب LSF

دیوار میان قاب LSF به طور گسترده در طیف وسیعی از انواع ساختمان‌ها استفاده می‌شود و یک روش اقتصادی و کارآمد برای ایجاد دیوار خارجی LSF است که قادر به مقاومت در برابر بارهای باد و پشتیبانی از طیف وسیعی از انواع روکش ها است.

دیوارهای میان قاب بر اساس هر پروژه به طور خاص طراحی می شوند تا نمای خارجی را تشکیل دهند. این دیوار ها به عنوان دیوار غیر باربر در نظر گرفته می شوند، اما در برابر بارهای باد وارد شده به نما مقاومت می‌کنند و همچنین وزن خود و روکش را تحمل می کنند.

دیوارهای فلزی سبک با استفاده از مقاطع C به طور فزاینده ای به عنوان دیوارهای میان قاب در ساختمان های اسکلت فلزی و بتنی استفاده می شوند و تا حد زیادی جایگزین مصالح بنایی یا چوبی شدهاند.

مزایای دیوار میان قاب LSF:

  • نصب سریع

فرآیند ساخت و ساز خشک است، به طوری که جمع شدن و سایر مشکلات خشک شدن از بین می رود.

انعطاف پذیری طراحی: امکان طراحی دیوارهای بلند تا 6 متر به راحتی

امکان طراحی  پنجره‌های بزرگ، جان پناه‌ها و سایر طراحی­های معماری

مقاومت عالی در برابر آتش: تا 120 دقیقه با استفاده از چندین لایه تخته گچی مقاوم در برابر آتش و یا یک لایه صفحات فایبر سمنت بورد

عایق صوتی عالی: بیش از 60 دسی بل هنگام استفاده از دو لایه تخته گچ و لحاف عایق بین مقاطع عمودی

عایق حرارتی: توسط تخته‌های عایق متصل به ناودانی برای ایجاد “قاب گرم” و یا عایق پاششی فوم پلی یورتان به صورت یکپارچه

امکان استفاده از طیف گسترده‌ای از سیستم‌های روکش

بسیار سبک‌تر و نازک‌تر از دیوارهای بلوک کاری معمولی، در نتیجه عدم انتقال بارهای سنگین به کف

پانل‌های دیوارهای میان­قاب معمولا از عناصر منفرد ساخته می‌شوند و در محل نصب می‌شوند. این پانل­ها بین عناصر قاب سازه­ای اولیه قرار می‌گیرند.

دیوار برون قاب پرده ای LSF

دیوار برون قاب پرده ایLSF  (همچنین به عنوان پانل‌های بادبانی نیز شناخته می شوند) گونه­ای از پانل های میان­قاب­اند، که به جای قرارگیری بین طبقات مانند دیوارهای میان­قاب، در خارج از قاب سازه­ای اولیه قرار می‌گیرند. این سیستم­ها به طور خاص برای موقعیت‌هایی مناسبند که مصالح روکش نما به حرکت‌های قاب اصلی حساس است.

برای تحمل بارگذاری ثقلی روکش، باید تکیه­گاه پایه کافی فراهم شود. در این سیستم مانند سیستم میان­قاب، انواع بازشوها در نمای ساختمان و انواع گزینه­های روکش قابل اجراست.

سیستم دیوار برون قاب پرده ای LSF  از مقاطع فلزی سبک عمودی و اتصالات براکت برای تثبیت آنها به قاب اولیه تشکیل شده­است. معمولاً با استفاده از اتصالات شکافدار، امکان حرکت قاب اولیه فراهم می­شود.

دیوار اسپندرال LSF

در سیستم دیوار اسپندرال LSF از پانل‌های دیواری فلزی سبک پیش‌ساخته، اغلب با عایق و تخته‌هایی که خارج از محل نصب می‌شوند، استفاده می­شود.

این پانل­ها به وسیله جرثقیل در موقعیت خود قرار گرفته و به قاب سازه­ای ثابت می شوند. پانل‌ها به دلیل وزن خود و بارگذاری باد در حین کار برای نیروهای باربری موقت طراحی شده­اند.

سیستم‌های دیوار خارجی فلزی سبک معمولاً توسط شرکت­هایی که به عنوان نصاب توسط تامین­کننده سیستم دیوار خارجی تأیید شده­اند نصب می‌شوند. نصاب‌ها عموماً به عنوان پیمانکار فرعی فعالیت می­کنند.

پوسته نما روی دیوارهای LSF

در سیستم‌های دیوار میان­قاب LSF ، طیف وسیعی از انواع روکش­ها از جمله روکش­های سنگین مانند آجر­کاری یا روکش‌های سبک وزن مانند پوشش‌های عایق و صفحه­های ضد باران قابل استفاده است.

  • مصالح بنایی
  • سیستم آجری
  • رندر عایق
  • دیواره ضد باران فلزی
  • دیواره ضد باران سفالی
  • دیواره ضد باران چوبی
  • نکات اجرا در پوشش نما

برای سیستم‌های روکش سبک، مانند رندر عایق‌شده، تخته‌های روکش معمولاً به قسمت‌های خارجی مقاطع متصل می‌شوند و مقاومت جوی را فراهم می‌کنند و به هوابندی می‌افزایند. سیستم­های روکش سنگین تر، اغلب توسط سیستم­های ریلی ثانویه پشتیبانی می­ شوند که از طریق تخته‌های روکش به مقاطع متصل می­شوند.

آجرکاری به صورت جانبی توسط بست‌های دیواری متصل به رانر­ها که به مقاطع وصل شده­اند مهار می‌شود، اما وزن خود دیوار از طریق اتصالات فولادی ضد زنگ و سیستم‌های براکت که مستقیماً به تیرهای لبه متصل می­شوند پشتیبانی می­شود.

در بیشتر مواردِ استفاده از دیواره ضد باران، یک تخته روکش به وجه خارجی دیوارهای میان­قاب متصل می­شود تا مقاومت در برابر آب و هوا را هم در شرایط ساخت و هم در شرایط حین کار فراهم کند. تخته روکش نیز به هوابندی نما می ­افزاید.

این امر ممکن است به شکل تخته های سیمانی، تخته سیلیکات کلسیم یا برای کاربردهای رندر عایق، به صورت گچبرگ های مقاوم در برابر رطوبت نمود.

دیوارهای داخلی LSF

دیوار جداکننده LSF

دیوارهای جداکننده LSF از اجزای مشابه دیوارهای میان قاب LSF استفاده می­کنند و برای ایجاد عایق صوتی و عملکرد آتش­پاد بین قسمت‌های مختلف ساختمان استفاده می­شوند. به این منظور از دیوارهای دو لایه برای دستیابی به عایق صوتی مورد نیاز بین واحد­ها استفاده می­شود.

این دیوار­ها به طور کلی شامل ساختار دو پوسته با عایق در حفره بین پوسته­ها هستند. دیوارهای جداکننده در میان فضای سقف ادامه می­یابند.

معمولا الزامات عایق صوتی دیوارهای جداکننده حداقل نیازهای مقاومت در برابر آتش را برای دیوارهای آتش­پاد برآورده می­کند. بنابراین، در جایی که یک دیوار جداکننده نیز برای عمل به عنوان دیوار آتش­پاد مورد نیاز است، الزامات عایق صوتی به طور کلی کنترل می‌شود.

برای جداسازی دیوارها، هر پوسته باید حداقل دو لایه تخته گچ در سمت اتاق داشته باشد و حداقل ضخامت آن 30 میلی متر باشد. به عنوان مثال، یک لایه تخته گچ 19 میلی متری، و یکی تخته گچ 12.5 میلی متری، به مدت 60 دقیقه مقاومت در برابر آتش نشان می‌دهد، مشروط بر اینکه دیوار ناودانی در فضای سقف پیوسته باشد.

در فضای سقف، تخته گچ ممکن است به یک تخته 19 میلی­متری با نوارهای پوششی یا دو تخته گچ 12.5 میلی متری کاهش یابد. پیکربندی ­های جایگزین ممکن است با تخته گچ 15 میلی­متری جایگزین تخته های 12.5 میلی­متری شود.

ساخت دیوار داخلی LSF

دیوارهای باربر

 دیوارهای باربر زمانی که به طور مناسب توسط مهاربندی یکپارچه یا تسمه‌های مسطح مهار شوند، در برابر بارهای جانبی مقاومت می­کنند. دیوارهای داخلی باربر معمولاً در هر طرف با یک لایه تخته گچ یا تخته مخصوص مقاوم در برابر آتش پوشیده می­شوند.

چند لایه از تخته گچ ممکن است برای ایجاد مقاومت در برابر ضربه یا در مواردی که عایق صوتی خوب یا مقاومت بالا در برابر آتش مورد نیاز است استفاده شود.

توجه به جزئیات در سطح بالایی و همچنین پایه دیوار الزامی است تا اطمینان حاصل شود که بارها می­توانند بدون تغییر شکل موضعی تیرچه­ ها یا ناودانی‌ها منتقل شوند. به ویژه، در جایی که تیرچه‌ها به طور پیوسته روی دیوار قرار می­گیرند، کمانش تیرچه ­ها باید بررسی شود. همچنین اتصالات را می­توان با قرار دادن یک گل میخ کوتاه یا اقدامات دیگر مستحکم کرد.

دیوارهای غیر باربر

ساخت دیوارهای غیر باربر مشابه دیوارهای باربر است با این تفاوت که برای تثبیت ناودانی‌ها نیازی به مهاربندی مورب نیست. از آنجایی که بارهای محوری فقط از وزن خود دیوارها ناشی می‌شود، می‌توان از یک الگوی منظم از ناودانی‌های کوچکتر یا نازکتر استفاده کرد.

تیرچه‌ های فلزی سبک با دهانه طولانی تعداد دیوارهای باربر را کاهش می‌دهد. در نتیجه، دیوارهای جداکننده داخلی می‌توانند غیرباربر باشند و این امر اتصالات ساختمانی بین دیوارهای متقاطع را ساده می‌کند.